The Delay Day

Door Xghost op dinsdag 29 mei 2012 15:19 - Reacties (21)
Categorie: -, Views: 4.235

De afgelopen dagen hebben wij voor het eerst dit jaar, vooral voor Nederlandse maatstaven, prachtig weer gehad. Op bepaalde plaatsen in Nederland is het kwik tegen de 30 graden aan gekomen. De dag die dit mooie weer inluidde heeft een aan de, helaas overleden, schrijver Martin Bril naam te danken: rokjesdag, de eerste dag van het jaar waar verrassend veel vrouwen een – zo kort mogelijk – rokje dragen. Waar vrouwen wat dit betreft trendsettend zijn, blijven de mannen flink achter op een dag als vandaag. Het is bewolkt en de oh zo felle zon van gisteren is verscholen achter een dikke laag wol. Het is koud. Toch haalt ruim een kwart van de mannen het in hun hoofd om vandaag een korte broek aan te doen. Wat beweegt hen hiertoe? Mijn verklaring hiervoor probeer ik uit te leggen door een nieuwe term te introduceren: de Delay Day.

Een mooie Nederlandse naam kon ik er niet voor verzinnen, maar volgens mij dekt deze Engelse term perfect de lading. De dag dat een zeker deel van de mannen de zon nog hoog in de bol heeft zitten en ervan uit was gegaan dat de zon nog wel een dagje langer zijn warmte uit wilde stralen. Wat zou hun reactie zijn toen ze vanochtend vroeg – het is 9 graden Celsius – de deur uitstapten? Ik kan me moeilijk voorstellen dat zij allen dachten: “Oeh, ’t is wel fris!”, realiserende dat ze nog een kwartier naar werk of studie moesten fietsen. Zijn het zulke optimisten, en denken ze dat het snel warmer zal worden? Realiseren ze een beetje laat dat het toch eigenlijk best wel koud is? Of hebben die korte-broekdragers allemaal met elkaar afgesproken dat ze teenslippers en een short uit de kast gingen trekken?

Ik denk dat die laggards1 een fout hebben gemaakt die veel voor komt in de beleggingswereld. “In het verleden behaalde resultaten geven geen garantie op de toekomst.”, luidt het credo. Ruim een kwart van de mannen is niet op de hoogte van de weersverwachting. Dat hoop ik tenminste. Anders zou dat betekenen dat ze vrijwillig een wereldrecordpoging van the iceman proberen te evenaren. Wel stoer hoor, daar niet van.

Vrouwen hebben het daarentegen op de één of andere manier wel goed bekeken. Op wonderbaarlijke wijze, zijn zij altijd op het weer gekleed. Zullen zij in tegenstelling tot de mannen dan wél elke dag notie nemen van de weersvoorspelling? Volgens mij zit het hem gewoon in het geslacht. Gevoel, passie, exactheid voor bepaalde dingen. De kledingstijlaanpassing hoort hier gewoon bij.

En ach, misschien komt het gewoon – om maar eens een open deur keihard in te trappen – door het volgende. Mannen zijn gewoon lui.

__
1lag•gard (n.) One that lags; a straggler.

Volgende: Euthanasia: Murder or Relief? 12-'14 Euthanasia: Murder or Relief?

Reacties


Door Tweakers user onok, dinsdag 29 mei 2012 15:32

Ik had gelukkig wel gewoon een lange broek aan vandaag.
Daarnaast hoef ik als thuiswerker nergens naartoe te fietsen :P

Door Tweakers user godofal, dinsdag 29 mei 2012 15:33

het kan misschien lui lijken, maar ik denk dat de kou meer energie verbrandt dan ff een andere broek aantrekken ;)

Door Tweakers user pinna_be, dinsdag 29 mei 2012 15:40

godofal schreef op dinsdag 29 mei 2012 @ 15:33:
het kan misschien lui lijken, maar ik denk dat de kou meer energie verbrandt dan ff een andere broek aantrekken ;)
zo zit dat: het is zelfs nog eens goed voor de lijn!

ik ben trouwens volledig schuldig.

Ik kijk nooit naar het weer, en ben daardoor soms helemaal met trui en lange zwarte jeansbroek als de zon schijnt.
de dag erna denk ik mijn lesje geleerd te hebben en beslis ik een korte broek te dragen, uiteraard is het dan koud en regent het pijpenstelen.

Het in korte broek door hevige regen fietsen vind ik ondertussen wel al aangenamer dan in lange broek door de regen. Maar heel raar is dat niet hoor (vind ik).

Door Tweakers user Infant, dinsdag 29 mei 2012 15:41

Of: mannen houden zich er gemiddeld gezien allemaal niet zo heftig mee bezig als vrouwen.
;)

Door Tweakers user Xghost, dinsdag 29 mei 2012 15:42

Infant schreef op dinsdag 29 mei 2012 @ 15:41:
Of: mannen houden zich er gemiddeld gezien allemaal niet zo heftig mee bezig als vrouwen.
;)
Daarom: Mannen zijn gewoon lui ;)

Door Tweakers user sypie, dinsdag 29 mei 2012 15:44

Noem het praktisch ingesteld, komt minder negatief over.

Door Tweakers user Rowdy.nl, dinsdag 29 mei 2012 15:55

Het eerste wat mijn ex deed was het weerbericht bekijken 's morgens voor ze d'r kleren aantrok. En ik hoor van meerdere vrouwen dat ze iig van tevoren checken wat het weer doet voor ze de deur uit gaan...

Ag, wij mannen zijn gewoon bikkels :P

Door Tweakers user -RetroX-, dinsdag 29 mei 2012 16:31

ik heb een vrouw die rustig 3 keer op een dag iets anders aantrekt.... ik heb het al jaren geleden opgegeven om dat te begrijpen.

Door Tweakers user Andros, dinsdag 29 mei 2012 18:12

Ik heb gewoon een lange broek aan gehouden met dit weer. Zoveel mensen gezien met korte broek die dan het bos in gaan en terug komen met benen vol rooie bultjes van bijen, wespen en brandnetels. Ondanks dat er vaak gezeken wordt op warme (al dan niet Arabische) landen, er is een reden waarom die lui met grote lichtgekleurde gewaden rondlopen. Alleen wij hier in het koude noorden trekken alles uit met warm weer, eigenlijk te idioot :P

Door Tweakers user kleinesmurf, dinsdag 29 mei 2012 19:03

Hier korte broek... Thuiswerker...

Dus geen gefiets, geen conditietraining, geen "goed voor de lijn".

De thuiswerkers zouden natuurlijk wel een rondje rond het dorp of blokje in de wijk kunnen fietsen... :p

Door Tweakers user D.oomah, dinsdag 29 mei 2012 20:25

-RetroX- schreef op dinsdag 29 mei 2012 @ 16:31:
ik heb een vrouw die rustig 3 keer op een dag iets anders aantrekt.... ik heb het al jaren geleden opgegeven om dat te begrijpen.
Zo raar is dat niet hoor. Als ik om 7 uur 's morgens de deur uit fiets is het nog lekker fris dus heb ik een lange broek en soms zelfs een trui aan. Gezien ik het mij meestal kan veroorloven om rond 11 uur even langs huis te gaan ga ik dan in mijn zomerse kloffie.
Mocht ik dan 's avonds na 9 uur weer naar buiten moeten trek ik zo weer een andere broek aan.

Door Tweakers user Damic, dinsdag 29 mei 2012 22:45

Heb dit weekend al een korte broek gedragen maar in de week een lange werk broek, maar vroeger toen ik nog naar het school ging was ik ook bijna altijd 1 van de laatste met een korte broek, maar 1 maal een korte broek aan gehad bleef ik deze wel dragen (behalve bij regen).

Wat betreft je titel: andere mogelijkheden:
* Vertraagde dag: om het in het NL te doen
* Slow/trage dag/day: niet echt van toepassing want dit slaagt meer op het vooruit gaan van de tijd.

Door Tweakers user YopY, dinsdag 29 mei 2012 23:09

Vandaag anders genoeg vrouwen in korte broekjes en jurken gezien heur.

* YopY heeft wel het weerbericht en uit het raam gekeken.

Door Tweakers user Xghost, dinsdag 29 mei 2012 23:16

YopY schreef op dinsdag 29 mei 2012 @ 23:09:
Vandaag anders genoeg vrouwen in korte broekjes en jurken gezien heur.

* YopY heeft wel het weerbericht en uit het raam gekeken.
Ik wil naar jouw woonplaats toe :'D

Door Tweakers user mgizmo, woensdag 30 mei 2012 10:36

Ik mag hopen dat je een van de weinige bent. Al dat gewas (, gestrijk). Teveel onnodig werk en verspilling van tijd/energie/kosten/milieu.

Door Tweakers user Puc van S., woensdag 30 mei 2012 13:35

mgizmo schreef op woensdag 30 mei 2012 @ 10:36:
[...]


Ik mag hopen dat je een van de weinige bent. Al dat gewas (, gestrijk). Teveel onnodig werk en verspilling van tijd/energie/kosten/milieu.
Zolang het in eigen tijd is en hij ook gewoon 3x zolang qua dagen met de outfits doet is er toch niets mis mee?

Iets wat je maar een halve dag aanhebt kan je natuurlijk ook langer dragen qua dagen ;)

Door Tweakers user i-sk, woensdag 30 mei 2012 16:47

Voor vrouwen is het ook makkelijker om zich aan te passen aan het weer. Koud: Rokje/jurkje met legging en evt jasje. Warm? Legging uit, jasje uit :) Past zo in de tas ook

Door Tweakers user Snowmiss, woensdag 30 mei 2012 20:47

Hoezo, lange broek? Ik heb al meer dan een week een korte broek aan. Van 's morgens zes tot 's avonds laat.

Door Tweakers user Lrrr, woensdag 30 mei 2012 23:52

Vandaag was het anders toch best warm?

Door Tweakers user Xghost, donderdag 31 mei 2012 00:17

Ik heb deze column afgelopen dinsdag geschreven.

Door Tweakers user 318025, donderdag 31 mei 2012 09:41

Ik vind korte broeken maar niet uit zien, dus draag eigenlijk altijd een spijkerbroek ook met warm weer.

Reageren is niet meer mogelijk